Élő karácsonyfa kiültetése – 3+1 tipp

elo_fenyoNagyszerű döntés hozunk, amikor nem támogatjuk a fák megölését Karácsonykor, és élő fenyőt veszünk inkább – amit az ünnepek után kiültethetünk a kertbe.

Hogyan tegyük ezt?


1. Amíg a lakásban van

Fontos, hogy a fa minél rövidebb ideig legyen a fűtött lakásban. Ilyenkor ugyanis intenzív keringés indul meg benne, és a hamis tavaszérzet miatt a rügyek kifakadhatnak – ezek később lefagynak a téli hidegben.

Arra is figyelj, hogy a fenyő a tűleveleken keresztül párologtat, így érdemes locsolni őt.

2. Kiültetés előtt

Mielőtt kiülteted, szoktasd a hűvösebb hőmérséklethez – nekik sem tesz jót, ha a fűtött lakásból hirtelen kikerülnek a mínuszokba.
Egy-két hétig tegyüt őt fűtetlen, de lehetőleg világos helyre a kiültetés előtt.

3. Az ültetés

Konténeres növényt az év bármely szakában ültethetünk, amikor nem fagyott a talaj – a kiültetéshez tehát célszerű egy ilyen időpontot találni. Természetesen ugyanúgy öntözzük be, mint a szokásos tavaszi, vagy őszi ültetésnél. Szárazabb téli napokon a begyökeresedésig locsoljuk meg időnként a kiültetett fenyőt!

+ 1 tipp

Ha kiültetésre szánjuk a gyökeres fenyőt, érdemes eleve konténeres (tudod, a nagy, fekete “vödörben” árult) fát vásárolni.
Kicsivel drágább ugyan, mint a földlabdás (jutazsákos) növény, de a gyökérzete teljes, így sokkal nagyobb eséllyel éli túl a megpróbáltatást.

Sok sikert! 🙂

 

elo_fenyo (1)

 

 

Szólj hozzá a Facebookkal!

hozzászólás

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:
EZ IS ÉRDEKELHET!
Euphorbia bupleurifolia
Permetezés III.
Katicabogár 1.
Close