Orbáncfű a bőrre

3.7
(3)

orbancfuA közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) már a középkorban megbecsült gyógynövény volt.

Többféle gyógyhatása is van. Most a bőrbetegségekre és a nehezen gyógyuló sebekre való használatáról lesz szó.

A gyógyításhoz a virágokat kell felhasználni. Az orbáncfű júniustól kezd el virágozni. A közönséges orbáncfű a virágok és a leveleken található pontok alapján könnyen beazonosítható de azért próbaképpen tépjünk le a virágsziromból egy darabot.

Ha vörös folyadék szivárog belőle, valóban a keresett növényt sikerült begyűjteni. Az olaj készítéséhez öntsünk egy 500 ml-es üvegbe olíva-, szója-, vagy lenolajat. Ebbe rakjunk 3 marék orbáncfű virágot, majd zárjuk le az üveget légmentesen, rakjuk napra és hagyjuk állni 2 hétig. Ezalatt az olaj vöröses színűvé válik, ekkor le lehet szűrni. Gyógyerejét 2 évig megőrzi.

Ezt a készítményt bőrbajokra, sérülésekre, zúzódásokra, gennyes sebekre, véraláfutásokra szokták használni. Égési sérüléseket és a naptól égett bőrt is lehet kezelni vele. A narancsbőrt és az érdes arcbőrt segít rendbe hozni, a bőrbe masszírozva ránctalanító hatása is van. Ezeken kívül az olaj jó rándulásokra, vagy reumás panaszok esetén.

A gyógynövények használata előtt részletesen tájékozódjunk annak használatáról, súlyosabb eseteknél kérjük ki az orvos véleményét!

kozonseges orbancfu

Tetszett a cikk?

Adj nekünk 5 szívecskét, ha igen!

Jelenlegi állás: 3.7 / 5. Szavazatok: 3

Még nincs szavazat, légy te az első!

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

.

Kérjük mondd el, hogyan javíthatnánk rajta?

Szólj hozzá a Facebookkal!

hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .