Palánta megnyúlása

A palánta megnyúlásának oka

Így néznek ki az erős, egészséges 2 leveles paradicsom palánták, közvetlenül a szétültetés előtt, mint ahogy az a felső két fényképen látható. A bal alsó kép kis paprikákat ábrázol. A jobb alsó sarokban a nemrég kikelt és a napfényt kedvelő bazsalikom fotója helyezkedik el.

palanta_megnyulas

Ha a palánták megfelelő fényt, világosságot kapnak, akkor szépek, zömökek, erősek lesznek és a színük is sötétebb. Ha nem jutnak elegendő fényhez, vagy túl sűrűn vannak ültetve, akkor megnyúlnak és világosabb lesz a színük.
Ha a megnyúlás nem túl nagy mértékű, akkor szétültetés után a palánták rendbe jönnek. Továbbra is tartsuk a palántákat napfényes helyen. Áprilisban már fólia alá is kitehetőek: a meleg, párás környezetben jól érzik magukat és a továbbiakban gyorsan fognak fejlődni. Ha szétültetés után a lakásban maradnak, a kis növényeket tegyük az ablak mellé úgy, hogy a nap érje őket.

 

Szólj hozzá a Facebookkal!

hozzászólás

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti:
EZ IS ÉRDEKELHET!
Hóvirág (Galanthus nivalis)
Kerttervezés III.
Katicabogár 2.
Close