Palánták edzése

0
(0)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA palánták edzése a palántanevelés utolsó mozzanata. Tíz nappal a szabadba palántázás előtt elkezdik szoktatni a növényeket a kinti körülményekhez. Ennek hiányában kiültetéskor a palánták állapota leromlik, a napon a leveleik ’megéghetnek’, akár el is pusztulhatnak.

A vásárolt palántákon a termelő általában elvégzi ezt a műveletet. Ha a palánta vékonyabb, világosabb színű, akkor nem biztos, hogy edzés megtörtént, ezeket ne ültessük rögtön a helyükre.
A saját nevelésű palántát szintén szoktassuk lassan a kinti körülményekhez.

Először tegyük a növényeket az árnyékba, majd 4-5 nap múlva már félárnyékos helyre kerülhetnek. Ezután eleinte rövid időre helyezzük őket a napra, a napok elteltével fokozatosan növeljük ennek idejét. Éjszakára csak akkor hagyjuk kinn a növényeket, ha a hőmérséklet ezt lehetővé teszi.

palantak edzese2

Tetszett a cikk?

Adj nekünk 5 szívecskét, ha igen!

Jelenlegi állás: 0 / 5. Szavazatok: 0

Még nincs szavazat, légy te az első!

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

.

Kérjük mondd el, hogyan javíthatnánk rajta?

Szólj hozzá a Facebookkal!

hozzászólás

Hozzászólás - Szeretettel várjuk a kérdésed, véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti:
Read previous post:
Vegyszermentes védekezés a lótetű ellen

A jó idő miatt már kiültetésre kerültek a palánták és sokan érdeklődtek, hogyan lehet védekezni a lótetű ellen vegyszer használata...

Close