Krémalma, cserimoja, csirimojó, nona (Annona cherimola)

4.2
(12)

Ha a szupermarketekben a képen látható gyümölccsel találkozunk, akkor az a krémalma. Európában a déli országokban, ahol megterem, ott igazi csemegének számít az íze miatt. Emellett vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt nagyon egészséges.

Utóérő gyümölcs, megvásárlásakor valószínű még kemény és éretlen, ezért meg kell várni, amíg ehetővé válik. Akkor fogyasztható, ha megnyomkodva kissé puhának érezzük.

Vágjuk kétfelé. Belül fehérnek és krémesnek kell lennie. Az íze olyan, mint egy cukrozott tortakrémé, kellemesen édes. Az érés elején kis citromos íz is érezhető, később még édesebb az íze.

Az érettség megállapításához kell egy kis tapasztalat és egyéni, hogy az érettség melyik fázisába ízlik a legjobban, de pár gyümölcs elfogyasztása után ennek megállapítása már senkinek nem lesz probléma.

Krémalma, cserimoja, csirimojó, nona (Annona cherimola)

A krémalma rengeteg nagyobb méretű magot tartalmaz, ezért legjobb egy kiskanállal kikanalazni a gyümölcs húsát a magokkal együtt. A krémes belső részt le kell szopogatni a magokról, aztán a magokat ki lehet köpni. A végén a héj belső faláról a maradék gyümölcshúst is érdemes lekaparni és megenni.

Ha belül a gyümölcs húsa barna, akkor mát túlérett, rossz ízű, fogyasztásra alkalmatlan.

Mindenképpen érdemes megkóstolni a krémalmát, tényleg semmihez nem hasonlítható jó ízű és egészséges gyümölcs.

Tetszett a cikk?

Adj nekünk 5 szívecskét, ha igen!

Jelenlegi állás: 4.2 / 5. Szavazatok: 12

Még nincs szavazat, légy te az első!

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

.

Kérjük mondd el, hogyan javíthatnánk rajta?

Szólj hozzá a Facebookkal!

hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .