Miért nem virágzik a leanderem?

4.1
(68)

leander viragzasSokan kérdezik, mi az oka annak, hogy bár nagy szeretettel nevelik leanderüket, a virágzás elmarad.

A leanderek virágzásához nélkülözhetetlen:
• Megfelelő tápanyag utánpótlás
• Sok napsütés
• Helyes metszés
• Jó teleltető hely

A leander tápanyagigényes növény. Ezért vegetációs időben 2-3 hetente gondoskodjunk tápanyag ellátásáról valamilyen K túlsúlyos műtrágyával. Alkalmazhatunk lombtrágyát is.

Növényeink megfelelő elhelyezésével megalapozhatjuk a bőséges virághozamot: a leanderek származásuknál fogva meleg és napsütés igényesek, tehát az árnyékba állított bokroktól ne várjunk nagy virágzást.

A rosszul elvégzett metszés megakadályozza az adott évi virágzást. A tavaszi metszésnél az ágvégek levágásával a virágkezdeményeket is eltávolítjuk. Ez gyakori hiba. Szép dús bokrunk lesz – virág nélkül.
A metszésről egy későbbi alkalommal bővebben is írunk majd.

A helyes teleltető hely megválasztásával tavasszal erős, és egészséges növényeket rakhatunk ki a szabadba.
A jó teleltető hely hűvös, 0-10 fok körüli hőmérséklettel, egy beüvegezett, fűtés nélküli terasz kipróbáltan remekül megfelel ezeknek a feltételeknek.
Teleltetés közben ne feledkezzünk meg a locsolásról, legyen mindig nyirkos a földjük, de nem álljanak vízben.
Időnként nézzük át a növényeket, nehogy felbukkanjon valamilyen hívatlan vendég, és tavasszal szembesüljünk a betetvesedett, vagy esetleg atkafertőzött leanderekkel.

A folyamatos virágzást elősegíthetjük az elnyílt virágok eltávolításával, amely egyben megakadályozza a magtokok képződését is, így növényünk minden energiáját a virágzásra fordíthatja.

leander viragzas

Tetszett a cikk?

Adj nekünk 5 szívecskét, ha igen!

Jelenlegi állás: 4.1 / 5. Szavazatok: 68

Még nincs szavazat, légy te az első!

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

.

Kérjük mondd el, hogyan javíthatnánk rajta?

Szólj hozzá a Facebookkal!

hozzászólás

“Miért nem virágzik a leanderem?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Aleánderem dél keleti fekvésű függő folyosón van.Hetente kap tápoldatot április vége óta.A virág1,5 éves tavaly nyáron virágzott július végéig utána nem és most sincs rajta bimbó egy db sem viszont új leveleket hoz,szép formás csak nem virágzik.Kérem a tanácsát. Köszönettel. Kiss Károlyné Erika

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .