Pipacs (Papaver rhoeas)

0
(0)

papaver_rhoeasGyógynövényként köhögés ellen és sütemények ízesítésére használjuk.

A szántóföldek és utak szélén egész nyáron tömegével nyílnak a pipacs szép piros virágai.
A magját salátákhoz, kenyérfélékhez, süteményekhez adva, azoknak diós ízt kölcsönöz. A fekete magok igen aprók, de a toktermésében nagyon sok található, ezért könnyű összegyűjteni.

A megszárított virágokból gyógytea készíthető, amelyet álmatlanság, idegesség ellen és a köhögés csillapítására használtak a népi gyógyászatban.
Ételek színezésére is alkalmas. A virágokat óvatosan kell leszedni és szárítani, úgy, hogy közben ne sérüljenek, vagy törjenek meg. Régen a virágzás előtt kihajtott leveleket spenótként készítették el.
Gyerekeknél a friss hajtások elfogyasztása mérgezési tüneteket okozhatnak!

papaver_rhoeas

Tetszett a cikk?

Adj nekünk 5 szívecskét, ha igen!

Jelenlegi állás: 0 / 5. Szavazatok: 0

Még nincs szavazat, légy te az első!

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

.

Kérjük mondd el, hogyan javíthatnánk rajta?

Szólj hozzá a Facebookkal!

hozzászólás

Hozzászólás - Szeretettel várjuk a kérdésed, véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti:
Read previous post:
Árvíz 3.

Fokgazdálkodás, avagy milyen volt az árvíz régen? Árvízkor a folyó sebességének csökkenése miatt a hordalék egy részét a hullámtéren tette...

Close